mail+381(0)34 / 356 - 900

info-line Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

  

domeni-akcija

SEO marketing

seo-optimizacija

Većina naših klijenata je tražila da kada ukucaju određenu ključnu reč njihov sajt bude na prvom mestu na pretraživaču. Većina njih nije znala da je zapravo reč o takozvanoj tehnici SEO ili optimizaciji za pretraživače. Naravno tu se dolazi do pitanja „Šta je zapravo optimizacija za pretrživače i šta je njen cilj?“

Search Engine Optimization (skraćeno: SEO) ili optimizacija sajtova za pretraživače predstavlja deo internet marketinga koji se bavi pozicioniranjem web sajtova na pretraživačima za određene ključne reči, a koje pak najviše odgovaraju sadržaju na datom sajtu. Cilj SEO-a  je povećanje ciljane posećenosti web sajtu preko nekog od pretraživača čime se povećava broj kontakata sa potencijalnim kupcima ili čak broj direktnih prodaja. Istraživanja iz oblasti internet marketinga su došla do neverovatnog rezultata, čak 90% svih posetioca web sajtova upravo dolazi do Vašeg sajta preko nekog od pretraživača. Ako se uzme u obzir da je jedini, najlakši i najbrži način da pronađete neku informaciju na internetu uz pomoć pretraživača lako je objasniti šta zapravo znači biti prisutan na pretraživačima. Oni predstavljaju najkvalitetniji izvor ciljane posećenosti na internetu.

Šta je potrebno za SEO kampanju?

Za uspešnu SEO kampanju potrebno je sagledati više različitih faktora koji pomažu pri izradi i optimizaciji web sajta.  Čitav proces SEO kampanje je sledeći:

  • Istraživanje konkurencije i tržišta
  • Istraživanje i primena ključnih reči (keyworda)
  • Optimizacija na stranicama (on-page SEO)
  • Strukturiranje web stranica i internih linkova
  • Uspešan link building
  • Praćenje rezultata i optimizacija rezultata

Na sam SEO može uticati više faktora, a zavisno od veličine web sajta, konkurencije, popularnosti ključnih reči, SEO kampanja može vremenski postati jako zahevna, što znači da je pravilno planiranje jako bitno – dokumentovanje koraka i procesa optimizacije pomoći će vam u navedenom.

Dobar SEO je od velike važnosti kada govorimo o izgledima za poslovni uspeh pojedinog sajta. Neodrađeni ili loše odrađeni SEO jedan je najčešćih uzroka propasti ili polovičnog uspeha pojedinih internet projekata. Ukoliko imate dobar proizvod a nemate publiku teško je uspeti.

Jedno od osnovnih pravila internet marketinga kaže da je najbolji medij za promociju internet stranica upravo Internet. Razloga za to ima više, ali pojednostavljeno rečeno ako ciljate na internet publiku onda bi trebalo znati da je upravo Internet mesto gde se ta publika i nalazi. Internet je ogromno prostranstvo velikog broja internet stranica i servisa i na njima je jako puno korisnika, a kako su upravo internet pretraživači najpopularniji servisi od svih, upravo oni na jednom mestu okupljaju najveći broj korisnika. Korisnici u potrazi za različitim informacijama i podacima pretraživače koriste svakodnevno, veruju im i uveliko se oslanjaju na njihovu pomoć.

Baneri

Newsletter

Budite informisani, primajte obaveštenja o najnovijim akcijama i ponudama

selidba

brendovi