mail+381(0)34 / 356 - 900

info-line Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

  

domeni-akcija

Preko 75.000 .RS i 6.800 .SRB naziva domena

utorak, 04 decembar 2012 20:27

U novembru je završena promotivna kampanja za nacionalne internet domene "Nađi me lako", a njen rezultat je da je do sada registrovano preko 75.000 .RS i 6.800 .СРБ naziva domena. Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) podseća firme i pojedince da registrovanjem potrebnog broja .RS i .СРБ domena potpuno štite identitet ili brend na srpskom internet prostoru i istovremeno geografski određuju teritoriju za koju je njihov internet sajt prevashodno namenjen.

Ove godine je u oktobru registrovano 1.796 novih naziva .RS domena, što je za skoro 13% više u odnosu na isti mesec 2011. Međutim, da se zadržao trend iz prethodne godine, mogao se očekivati pad od 6%, odnosno registracija svega oko 1.500 naziva .RS domena, pa je porast u odnosu na takav trend skoro 20%. S druge strane, treba imati u vidu i opštu ekonomsku situaciju i desetine hiljada zatvorenih firmi tokom 2012. godine, što direktno utiče i na tražnju domena, pa je pozitivan efekat ove kampanje utoliko značajniji.

RNIDS-ova kampanja je izazvala vidljivo povećanje tražnje za domenima, a ovlašćeni registri domena su prihvatili potencijalne korisnike na pravi način i direktno uticali na povećanje broja novoregistrovanih naziva, prvenstveno .RS domena.
Centralna tačka komunikacije je bio sajt na adresi www.nadjimelako.rs (dostpan i na ćiriličkoj adresi нађимелако.срб), na kome je objašnjeno i zašto je dobro da imate svoj .RS i .СРБ domen, kako da ih pravilno odaberete i gde i kako da ih registrujete. Na njemu su, takođe, data i opšta uputstva o izradi internet sajtova i načinima dobre promocije na Internetu.

Izvor: Rnids / Benchmark.rs

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

brendovi