mail+381(0)34 / 356 - 900

info-line Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

  

domeni-akcija

Poruka je "otišla" i sad se kajete. Šta sad?

četvrtak, 07 februar 2013 15:51

Koliko puta ste samo poslali poruke na socijalnim mrežama i posle par minuta se pokajali. E pa, Twitter ima mogućnost brisanja privatnih poruka i to na oba mesta – i kod vas i kod onoga koji je poruku dobio. Čak i ako je "taj neko" poruku video, pročitao i na nju odgovorio...

Verovatno najgora stvar kod slanja e-mailova je činjenica da jednom poslatu poruku više ne možete da "vratite" nazad. Gmail vam daje mogućnost da poništite slanje u nekoliko sekundi od pritiska na "pošalji", ali jednom kada ode, poruka je zauvek "otišla".

Ali, Cnet istražuje, takva situacija nije sa Twitterom. Ako pošaljete nepromišljenu privatnu poruku putem Twittera, svejedno možete da je izbrišete. Čak i ako ju je taj kome je namenjena - pročitao.

Dovoljno je pritisnuti na ikonicu "zupčanika", odabrati 'Direct Messages', pronaći onu koju želite da izbrišete i pritisnuti na kantu za đubre. Poruka ne samo da je izbrisana sa vašeg računa, nego i s računa onog koji je poruku primio.

Jedino ako taj drugi ima uključenu neku od 'push' opcija (poput primanja poruka s Twittera na mail ili putem SMS-a), može se dogoditi da ta poruka ostane na tom uređaju. Ali na Twitteru je nećete više naći.

Ne samo da ćete tako smanjiti broj neželjenih poruka u svom folderu, već ćete od sramote spasiti svoje nepromišljene prijatelje. Naravno, konstantno brisanje nečijih poruka može da izludi drugu stranu, ali onda opet - možda je to suptilan način da osobi kažete kako ne želite da komunicirate s njom?

Izvor: B92 / Foto: Illustration by James Martin/CNET

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

brendovi