mail+381(0)34 / 356 - 900

info-line Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

  

domeni-akcija

Registracija domena

internet-domeni

Inernet domen je tekstualna oznaka koja identifikuje skup uređaja ili Internet servisa, povezujući ih u jedinstvenu administrativno-tehničku celinu. Domen se sastoji iz niza alfanumeričkih segmenata i cifara razdvojenih tačkama, saglasnih Internet standardima. Naziv domena ne sme biti kraći od dva (2), niti duži od šezdesettri (63) znaka. Ime domena ne sme da sadrži crticu na početku ili kraju, takodje ne sme da sadrži uzastopne crtice na trećoj i četvrtoj poziciji.

Sistem Internet domena (Domain Name System, DNS) je bazni Internet servis, koji omogućava prevođenje Internet domena u IP brojeve i obrnuto.

WebPortal Hosting Centar vam pored hosting usluge nudi i mogućnost registracije dva tipa internet domena:

  • teritorijalni ili CCTLD (Country Code Top Level Domain) i
  • generički ili GTLD (Generic Top Level Domain)

Teritorijalni domeni označavaju državu u kojoj je registrovan taj domen. Za teritoriju Srbije CCTLD domen je .rs. Pored ovog domena za Vas možemo obaviti i registraciju CCTLD domena Crne Gore .me.

Generički domeni su internacionalni domeni, i njih može registrovati bilo ko. Neki od najpopularnijih GTLD domena su domeni .com, .net, .org, .info, .biz, .eu, .mobi, .fm, .tv...

transferTransfer domena je prenošenje nadležnosti za domen od jednog registra na drugi, i obično je potrebno između 5 i 10 dana da bi se obavio transfer.

Pre transfera domena potrebno je proveriti da li je domenu preostalo najmanje 15 dana do isteka, jer je to najkraći period pre isteka da bi domen mogao da se preseli kod drugog registra.

Ukoliko želite da izvršite transfer svog domena potrebno je da nam pošaljete zahtev na e-mail adresu transfer[at]webportal.rs

Transfer domena na naše servere i registre sa kojima sarađujemo je besplatan i podrazumeva njegovo produženje za narednu godinu, pa je to i jedini trošak prilikom transfera.

Ukoliko još uvek nemate Internet prezentaciju i niste korisnik našeg Web Hosting servisa, a želite da rezervišete ime domena nudimo Vam i uslugu parkiranja domena.

parkingUsluga "parkiranje" domena omogućava registraciju domena bez zakupa prostora na našim serverima. "Parkiranje" domena funkcioniše kao neka vrsta rezervacije domena, što znači da od trenutka kada ste registrovali sopstveni domen, do "lansiranja" vaše prezentacije, registrovani domen ostaje rezervisan samo za vas. "Parkiranje" domena uključuje i postavljanje jedne tipske web strane sa obaveštenjem o zauzetosti tog domena.

Parkiranje domena je besplatno ukoliko vršite registraciju domena putem nas.

Baneri

Newsletter

Budite informisani, primajte obaveštenja o najnovijim akcijama i ponudama

selidba

brendovi